Sju saker som händer när du slutar äta kött

Hellu! :D
 
http://www.forksoverknives.com/7-things-that-happen-when-you-stop-eating-meat/
 
Översättning:
 
Människor går växtbaserad för massor av skäl. Dessa inkluderar banta, kände sig mer energisk, vilket minskar risken för hjärtsjukdomar, minska antalet piller de tar ... det finns massor av bra anledningar! För ännu mer inspiration, kolla in dessa andra förmåner du kan förvänta dig när du går växtbaserad.
1. Du kommer att minska inflammation i kroppen.

Om du äter kött, ost, och högförädlade livsmedel, är chansen att du har förhöjda nivåer av inflammation i kroppen. Även korttids inflammation (t.ex. efter en skada) är normal och nödvändig, är inflammation som varar i månader eller år inte. Kronisk inflammation har kopplats till utvecklingen av åderförkalkning, hjärtinfarkt, stroke, diabetes och autoimmuna sjukdomar, bland annat villkor.

I motsats till växtbaserade dieter är naturligt antiinflammatoriska, eftersom de är höga i fiber, antioxidanter och andra fytonäringsämnen, och mycket lägre vid inflammatoriska triggers som mättat fett och endotoxiner (gifter frigörs från bakterier som vanligen finns i animaliska livsmedel). Studier har visat att människor som antar växtbaserade dieter dramatiskt kan sänka sin nivå av C-reaktivt protein (CRP), en indikator på inflammation i kroppen.
2. Din kolesterolhalten i blodet kommer att sjunka.

Förhöjt blodkolesterol är en viktig riskfaktor för hjärtsjukdom och stroke, två av de ledande mördare i USA. Mättat fett främst i kött, fågel, ost och andra animaliska produkter-är en viktig faktor för våra kolesterolhalten i blodet. Kolesterol i vår mat spelar också en roll.

Studier visar genomgående att när folk går växtbaserad, deras kolesterolhalten i blodet sjunka med upp till 35%. I många fall är minskningen lika med den som ses med läkemedelsbehandling-med många positiva sidoeffekter! Människor som behöver kolesterolsänkande läkemedel kan ytterligare sänka sina kolesterolnivåer och kardiovaskulär risk genom att anta en växtbaserad kost.

Hela livsmedel, växtbaserade dieter reducerar kolesterolhalten i blodet eftersom de tenderar att vara mycket låg halt av mättat fett och de innehåller noll kolesterol. Dessutom, vegetabiliska dieter finnas högt i fiber, vilket ytterligare minskar kolesterolhalten i blodet. Soja har också visat sig spela en roll i att sänka kolesterol, för dem som väljer att inkludera det.
3. Du ska ge din microbiome en makeover.

Biljoner av mikroorganismer som lever i våra kroppar är kollektivt kallas microbiome. Allt fler dessa mikroorganismer erkänns som avgörande för vår allmänna hälsa: inte bara de hjälper oss att smälta vår mat, men de producerar kritiska näringsämnen, utbilda våra immunsystem, slå på och av gener, hålla vår tarmvävnad frisk och hjälper till att skydda oss från cancer. Studier har också visat att de spelar en roll vid fetma, diabetes, ateroskleros, autoimmuna sjukdomar, inflammatorisk tarmsjukdom, och leversjukdom.

Vegetabiliska livsmedel bidra till att forma en sund tarm microbiome. Fibern i vegetabilier främjar tillväxten av "vänliga" bakterier i våra tarmar. Å andra sidan, kan fiberfattiga dieter (såsom de som är höga i mejeriprodukter, ägg och kött) främja tillväxten av sjukdomsbefrämjande bakterier. Landmärke studier har visat att när allätare äter kolin eller karnitin (finns i kött, fågel, fisk och skaldjur, ägg och mejeriprodukter), tarmbakterier gör en substans som omvandlas av vår levern till en giftig produkt som kallas TMAO. TMAO leder till försämrad kolesterol plack i våra blodkärl och eskalerar risken för hjärtinfarkt och stroke.

Intressant, människor som äter vegetabiliska dieter gör liten eller ingen TMAO efter en köttinnehållande måltid, eftersom de har en helt annan gut microbiome. Det tar bara ett par dagar för vår gut bakterie mönster att förändras - fördelarna med en växtbaserad kost starta snabbt!
4. Du kommer att ändra hur dina gener fungerar.

Forskare har gjort anmärkningsvärda upptäckten att miljö- och livsstilsfaktorer kan slå på och av gener. Till exempel kan de antioxidanter och andra näringsämnen vi äter i hela vegetabilier ändra genuttryck för att optimera hur våra celler reparerar skadat DNA. Forskning har också visat att livsstilsförändringar, bland annat en växtbaserad kost kan minska uttrycket av cancergener hos män med låg risk prostatacancer. Vi har även sett att en växtbaserad kost, tillsammans med andra livsstilsförändringar, kan förlänga våra telomererna-locken i slutet av våra kromosomer som hjälper till att hålla vårt DNA stabilt. Detta kan innebära att våra celler och vävnader åldras långsammare, är sedan förkortade telomerer i samband med åldrande och tidigare död.
5. Du kommer dramatiskt minska dina chanser att få typ 2-diabetes.

Uppskattningsvis 38% av amerikanerna har prediabetes-ett förstadium till typ 2-diabetes. Animaliskt protein, särskilt rött och bearbetat kött, har visats i studie efter studie att öka risken för typ 2-diabetes. I Adventist befolkningen, allätare har dubbla hastigheten av diabetes jämfört med veganer, även står för skillnader i kroppsvikt. I själva verket, i denna population, äta kött en gång i veckan eller mer under en period 17 år ökade risken för diabetes med 74%! På samma sätt, i Vårdförbundet Uppföljning Studie- och sjuksköterskor Health Study, ökar rött kött intag av mer än bara en halv portion per dag var associerat med en 48% ökad risk vid diabetes under 4 år.

Varför skulle kött orsakar typ 2-diabetes? Flera orsaker: animaliskt fett, djurbaserade (hem) järn och nitrat konserveringsmedel i kött har visat sig skada pankreasceller, förvärra inflammation, orsaka viktökning, och försämra hur våra insulinfunktioner.

Du kommer att dramatiskt minska dina chanser att få typ 2-diabetes genom att lämna animaliska produkter från din tallrik och äta en diet baserad i hela vegetabilier. Detta gäller särskilt om du äter fullkorn, som är mycket skyddande mot typ 2-diabetes. Du läser denna rätt: kolhydrater faktiskt skydda dig från diabetes! Dessutom kan en växtbaserad kost förbättra eller till och med vända din diabetes om du har redan fått diagnosen.
6. Du får rätt mängd, och rätt typ av protein.

Den genomsnittliga allätare i USA blir mer än 1,5 gånger den optimala mängden protein, det mesta från animaliska källor.

I motsats till den allmänna uppfattningen, innebär detta mycket protein inte göra oss starkare eller smalare. Överskott protein lagras som fett eller förvandlas till avfall, och animaliskt protein är en viktig orsak till viktökning, hjärtsjukdomar, diabetes, inflammation och cancer.

Å andra sidan, det protein som finns i hela vegetabilier skyddar oss från många kroniska sjukdomar. Det finns ingen anledning att spåra proteinintag eller använda proteintillskott med växtbaserade dieter; om du uppfyller dina dagliga kalori behov, kommer du att få massor av protein. De längsta livade människor på jorden, de som bor i "Blue Zones," få cirka 10% av sina kalorier från protein, jämfört med genomsnittet USA 15-20%.
7. Du kommer att göra en enorm inverkan på hälsan hos vår planet och dess invånare.

Djurhållning är extremt skadligt för planeten. Det är den största enskilda bidragsgivaren till utsläppen av växthusgaser, och är en ledande orsak till mark och vattenanvändning, avskogning, djurliv förstörelse och arter utrotas. Cirka 2000 liter vatten för att producera en enda pund av nötkött i USA Våra haven snabbt bli utfiskade av fisk; enligt vissa beräkningar, kan hav vara fishless av 2048. Den nuvarande livsmedelssystemet, baserat på kött- och mjölkproduktion, bidrar också till världssvälten-majoriteten av grödor som odlas i hela världen gå mot utfodring boskap, inte mata folk.

Lika viktigt, djur som fötts upp för mat är kännande varelser som lider, vare sig upp i industrifabriklantgårdar eller på gårdar märkta "human". Att äta en växtbaserad kost hjälper oss leva ett mer medkännande liv. När allt kommer omkring, är att vara frisk inte bara om den mat vi äter; det handlar också om vårt medvetande-vår medvetenhet om hur våra val påverkar planeten och alla dem som vi dela den.
 
 
Ha de gött så länge så hörs vi! :D

Kommentera här: