Djurplågeri - lektionsdiskussion

Hej på er! :D
 
Idag på So lektionen pratade vi lite om etik och kom in på djurplågeri.
Några i klassen berättar om folk de sett plågat djur, eller videos dom sett. Kan säga två grejer som kom upp.
Det var en kille som var utomlands, tror det var Grekland eller nåt, och då var det en kille som gick runt och vred nacken av kattungar och stoppade dom i buskar, mig gjorde det ont i hela själen på, medans det fanns folk som satt och skrattade åt det.
Så var det en tjej som hade sett en video, där kycklingarna var som i en fabrik, satt trångt osv, blev behandlade som skräp.
Läraren tycker också sådant är hemskt, hon skulle inte kunna skada djur eller se djur lida säger hon. Satt nästintill förbannad och irriterad när dom pratade om det. Äter man kött, då skadar man djur, sagt och gjort.
Men det jag reagerade på att det var ingen som tog upp djurplågeriet som faktiskt sker i djurfabrikerna, har dom ingen aning om vad som pågor i kött, mjölk och ägg fabrikerna? (Kanske inte är alla fabriker, men allt för många).
Bara ordet djurfabrik är ju hemskt, kor, grisar, höns, kycklingar etc behandlas som maskiner, som ska massproducera eller massproduceras.
Jag ville bara ställa mig upp och starta en stor diskussion kring djurrätt och djurplågeri. Om vad som händer i djurfabrikerna, om hu levande och kännande varelser behandlas. Fråga dom varför dom fortfarande äter kött, och om dom faktiskt vet vad som pågår. Om kor, grisar, kalvar osv som blir skjutna i huvudet med bultpistoler.
Det finns inget som är humant i en djurfabrik!
 
 
"När vi tänker på en höna får de flesta av oss upp en bild av ett ägg. Men en höna är givetvis någonting mer än äggen hon producerar. I den svenska äggfabriken har hon helt och hållet förvandlats från fågel till äggmaskin"
 
Läs mer om äggfabriken här: http://djurfabriken.se/aggfabriken
 
"Grisar är sociala, nyfikna och intelligenta djur. Ändå stänger vi in dem i miljöer som är så tråkiga att grisarna utvecklar störda beteenden"
 
Läs mer om grisfabriken här: http://djurfabriken.se/grisfabriken
 
"I reklamens värld är mjölkfabriken soldränkta hagar, röda ladugårdar och strävsamma bönder. Men det finns en del saker som inte får plats i branschens propaganda"
 
Läs mer om mjölkfabriken här: http://djurfabriken.se/mjolkfabriken
 
"Trots att fiskar är vardagsmat för många människor är det få som vet något om de simmande djuren. Många ser inte fiskar som kännande varelser"
 
Läs mer om fiskfabriken här: http://djurfabriken.se/fiskfabriken
 
"Kyckling förknippas med billig och enkel vardagsmat. Men kycklingen är också ett djur – en liten fågelunge. I kycklingfabriken är ingen äldre än fem veckor, men de är redan större än en fullvuxen höna"
 
Läs mer om kycklingfabriken här: http://djurfabriken.se/kycklingfabriken
 
"Alla som föds och lever i djurfabrikerna dödas förr eller senare – oftast när de fortfarande är ungar. De landlevande djuren möter döden på ett slakteri. På de svenska slakterierna dödas varje år runt 100 miljoner individer"
 
Läs mer om dödsfabriken här: http://djurfabriken.se/dodsfabriken
 
 
Skulle inte länkarna funka så får ni kopiera dom ;) 
 
Det var nog allt för dagens inlägg, kommer nog fler inlägg under veckan.
 
Ha de gött! :D